Lingua Montessoriförskola och grundskola i Lund

Nu har vi flyttat in i våra nya lokaler (hus 85 här i Sankt Lars Park).

Vår förskola har 4 avdelningar - 2 st småbarnsavdelningar och 2 st för de äldre förskolebarnen. Förskolan huserar på bottenvåningen.

Vår grundskola har sina lokaler på ovanvåningen. Den är en svensk Montessorigrundskola, med extra inriktning på engelska. Franska och spanska kommer att finnas på förskola och fritids.

Vi har tillstånd för F-5, men kommer att ansöka till Skolinspektionen om utökat tillstånd för åk 6, så att organisationen stämmer lite bättre med hur det kommer att se ut i framtiden (många organiserar nu om sig till 7-9 med anledning av förändringar i skollag och läroplan.

Läsåret 13/14 tar vi endast in elever till och med åk 3 (dvs födda 2004). Elever äldre än så kommer vi inte att ta in detta första läsår. Detta gör vi säkerställa kvaliten på utbildningen. Årskurs 4, 5 och 6 öppnar vi när eleverna sedan blir äldre.

Tänk på att det är en separata köer till förskolan och skolan. Köblanketter finns här till höger. Barn som går i vår förskola däremot har förtur till grundskolan.

Förskolan och skolan är öppen för alla barn, oavsett språkbakgrund. Våra öppettider är för närvarande 7.15 - 17.30, detta kan komma att förändras i samråd med föräldrar och deras behov.

 


 

 

Klicka här för köblankett till förskolan.

Klicka här för köblankett till grundskolan.

Klicka här för karta och vägbeskrivning till förskolan.

Lingua Montessoriförskolor  Sankt Lars Väg 85               22270 Lund                      Tel/Fax: 046-162090

Rektor & förskolechef: Maria Jacky maria.jacky(at)linguamontessori.se

Som skydd mot spam skriver vi inte ut hela epostadressen. Byt ut (at) mot @ så fungerar det.

      

 

 

Lingua Montessoriförskolor © 2007

 

Lingua Montessoriförskolor