is.

VD

Anne-Marie Utterström Olsson

Det är en ära att få leda Lingua vidare mot nya mål och spännande utmaningar. Att få se våra fina barn och ungdomar utvecklas till självständiga individer med en glädje att utmanas genom montessoripedagogikens grundtankar och våra duktiga pedagoger. Jag tror på en helhet i lärandet och ett synsätt för varje barn att vara en del av hela världen. 

 

Rektor

Anette Dehn

Ekonomi- och skoladministratör

Susanne Walldoff

Deborah Högman

Koordinator

Deborah Högman

Grundskollärare

Alba Rufo

Jag började 1992 på en förskola, senare arbetade jag i förskoleklass och på fritids.
Under tiden har jag utbildat mig till grundskollärare F-3 och till montessorilärare upp till 12 år. Idag finns jag som lärare i Blåa klassen.
På fritiden tycker jag om att se på film, spela schack, läsa böcker och vandra.
Hemma har jag min make samt två katter. Sistnämnda beter sig ibland som ungdomar. Kommer dom hem när man vill lägga sig, eller inte?

Montessorigrundskollärare

Daniela Netzer

Camilla Bryniel

Montessorigrundskollärare

Camilla Lundsten

Jag är utbildad lärare för åk 1-7, men har i stort sett bara jobbat i åk 4-6 under mina 20 år som lärare. Engelska är mitt huvudämne och jag har skrivit två övningsböcker i engelska. Jag undervisar i alla teoretiska ämnen och tycker om att väva in lärande lekar och dramatiseringar i undervisningen.

Montessorigrundskollärare

Elisabeth Dolmark

Katarina Wallin

Montessorigrundskollärare

Katarina Wallin

Jag är utbildad lärare för årskurs F-6, men har under de 10 år jag varit lärare arbetat mest i mellanstadiet. Mitt huvudämne är SO, men jag är även behörig i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik och musik. Det är viktigt för mig att skapa en trygg lärandemiljö i mitt klassrum. Alla elever ska kunna lyckas, oavsett bakgrund. På mina tidigare arbetsplatserhar mångkulturaliteten och flerspråkigheten stått i fokus, en erfarenhet jag gärna delar med mig av på Lingua..

Grundskollärare

Marlene Munoz

Grundskollärare/förskollärare

Sofie Andersson

Jag gillar när eleverna samarbetar och rör på sig. Vilken tur att jag då arbetar som idrottslärare! Jag arbetar även på fritids och som resurs i skolan.

Idrottslärare/fritids

Robert Turkalj

Idrottslärare/fritidspedagog

Amanda Johnsson

Resurspedagog/fritids

Alex Ahmed

Förskoleklass/fritids

Björn Åkesson

Vikarie

Emelie Gillheim

Förskoleklass/fritidspedagog

Jean-Charles Cari

Resurspedagog/fritids

Johan Knutsson

Jag är förskollärare och jobbar iskolan på förmiddagar och på fritidshemmet på eftermiddagen.
På fritids jobbar jag en hel del med att pyssla med barnen.

Resurspedagog/fritids

Jytte Stenström

Hola!
Mitt namn är Katy och jag kommer från Peru. Arbetet som montessoripedagog på Lingua är nu inne på åttonde året och jag tycker det är mycket stimulerande. Detta beror på att den multikulturella och kosmopolitiska miljön främjar en bred och glädjefylld kunskapsutveckling hos barnen. En av mina passioner är att läsa biografier och franska teaterpjäser. Min familj och jag tycker också mycket om att göra utflykter, läsa, laga mat och baka tillsammans.

Montessoripedagog

Katy

Förskollärare/fritids

Marianne Norberg

Resurspedagog/fritids

William Krysell

Jag är behörig lärare från förskoleklass till årskurs 6. Under min utbildning arbetade jag extra på en montessoriskola och kände direkt att denna pedagogik fängslade mig. Därför läste jag montessoripedagogik för barn och elever i åldrarna 0-12 år på Malmö Universitet. Jag fascineras av barns språkutveckling och är nu behörig speciallärare i språk-, skriv-och läsutveckling.

Speciallärare

Ingela Andersson

Kurator

Susanne Régi

Skolsköterska

Caroline Moberger

Lolita earned her preschool education and Montessori 1 & 11 teaching credential from Malmö University. She was a high school teacher in the Philippines for more than 13 years, teaching English subject and she was also the Reading Program Coordinator in her school. She has a Masters in English Language Teaching from Bukidnon State University and SPED from Xavier University (both universities are in the Philippines).
Lolita is a Montessorian by heart. She believes that the Montessori holistic approach in education would help children achieve their full potentials. To keep abreast with the Montessori Pedagogy, she regularly participates in conferences/congress, like the Montessori Europe Congress. When she is not teaching, she loves travelling, watching documentaries, walking and cooking with family and friends!

Montessoriförskollärare

Lolita Johnsson

Montessorigrundskollärare

Tina Moritz

Barnskötare

Malin

Carin Stern

Montessorigrundskollärare

Carin Stern

Förskollärare

Grazina Januskyte

Jag heter Laila Popalzai, är 40 år och bor i Malmö. Jag älskar att läsa böcker, laga mat och promenera. Jag är en positiv människa som alltid försöker se allt från den ljusa sidan. Som person är jag noggran och flexibel. Jag kom till Sverige för åtta år sedan och har nu utbildat mig till barnskötare och montessoriassistent. 

Montessoriassistent

Laila Popalzai

Förskollärare

Aleksandra Ciechonska 

Barnskötare

Marie Abdalla

Jag heter Yuko och jag kommer från Taiwan. Jag har arbetat på Lingua i två år och nu är jag på den Blå avdelningen på förskolan. Tidigare har jag arbetat som lärare i matematik och naturkunskap för lågstadiebarn samt som kemist. På min fritid tycker jag om att gå i naturen och träna yoga. 

Montessoriassisistent

Yuko Chang

Barnskötare

Cecilia Friis

Barnskötare

Dustin Graves

Barnskötare

Sofie Prahl

Montessoriassisistent

Mind Kanokluk

Jag är legitimerad förskollärare och montessoripedagog och har arbetat med barn i olika åldrar alltifrån 1 år upp till årskurs 6 under snart fyra decennier. Har även erfarenhet av att ha arbetat som familjehem, samt med vuxna och vuxenutbildning. Jag är dessutom Friskvårdsterapeut och har alltid barnens hälsa och välmående i fokus då jag arbetar.

Jag brinner för att barnen ska ha en lärorik och rolig dag när de är på förskolan och älskar att följa barnens utvecklings och lärprocesser.

Mina mål i mitt arbete är att få barnen att trivas och att utvecklas så långt det är möjligt, och låter Maria Montessoris devis “hjälp till självhjälp”, samt varma kramar och tydliga ramar leda mitt arbete med barnen. Jag tar gärna fram gitarren och sjunger barnvisor och danslekar från vårt kulturella barnvisearv som jag har i min kulturella skattkista.

Montessoriförskollärare

Helené Skogspil

Arbetar som småbarnspedagog sedan 2014.
Viktigt i mitt arbete är trygghet, lyhördhet, lust och glädje.
Barnet ska få ha roligt, skratta och känna sig glada.
Jag vill se barnets behov, känslor och tankar.
Att våga fånga ögonblicket!

Småbarnspedagog

Inger Andersson

Barnskötare

Mariana Zhovta

Kök

Amal Sadeq

Kök

Johan Waltenburg

Mitt namn är Charlotta, jag är utbildad bibliotekarie, jag arbetar som skolbibliotekarie på Lingua Montessori. I mina arbetsuppgifter ingår bla att beställa boklådor/temalådor till undervisningen. Jag har stor nytta av min förskollärarutbildning i arbetet med eleverna.

Bibliotekarie

Charlotta Ekbrand Palmkvist

Lokalvårdare

Genarps städfirma

Vaktmästare

Pero Barbir